İKİ GÖZÜM AHMET....


Kültür & Sanat




       6 Eylül 2021 Pazartesi günü ülkemizin en önemli protest ve özgün müzik sanatçılarından olan 28 Ekim 1957 yılında Malatya'da doğan ve 16 Kasım 2000'de Paris'te hayata gözlerini yuman yerdeşimiz Ahmet Kaya'nın yaşam hikayesinin sinemaya uyarlaması olan filimi, Özgür Tüzer, Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Metin Yıldız ve Yelda Reynaud'un başrollerinde oynadığı filmin senaryosu Gönül Aktürk, İlker Barış ve Gani Rüzgar Şavata tarafından kaleme alındı.

Yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata ve Hakan Gürtop'un y üstlendiği, AHMET KAYA' yı konu alan " İKİ GÖZÜM AHMET " filminin  özel gösterimi için Hür Basım Medya  İçin Davetine katılım sağladım. 



    Gani Rüzgar Şavata Malatya Yeşil Sinemada  4 nolu salonda beyaz perdenin önünde  filim başlamadan önce bu filmin öyküsünü, çekim esnasında Ahmet Kaya'nın ailesi ile  karşılaştığı sorunları anlattı.

                     
                            Emekli öğretmen  Adil Aktaş, Emekli Bankacı Mustafa  Uzunpınar

 İki Gözüm Ahmet filmini para için değil, Ahmet Kaya için çektiklerini söyledi. Filmde Ahmet Kaya'nın sesinin kullanılmadığını açıkladı. Şavata, İki Gözüm Ahmet'te Kaya'nın özel hayatına da yer vermediklerini, Gülten Kaya izin vermediğinden filmde kendisinin canlandırılmadığını da söyledi.

                                                    Gani Şavata, Fikri Demirtaş 

     Ahmet Kaya’nın hayatından kesitleri ilk kez beyaz perdeye aktaran “İki Gözüm Ahmet” filmi geçtiğimiz aylarda vizyona girmişti. 

                                            Öğretmen Yazar Mustafa Yuka ,Gani Şavata

    Ancak film Covit Salgın kararları nedeniyle sinema salonlarının kapatılmasından dolayı gösterimde çok kısa bir süre vizyonda kalabilmişti. Film, aylar sonra kaldığı yerden “gösterimlere devam” dedi .“İki Gözüm Ahmet” filmi Türkiye’nin yanı sıra 2 Eylül’de de Avrupa’daki sinemalarda da gösterimde olacak.

                              Vahap Güner, Gani Şavata, Kemal Deniz, Nazi Şavata, Murat Alabalık,

       Malatya Yeşil Sinemadaki Filmi, basın mensupları , Malatya eski Belediye Başkanı Naci Şavata, CHP Malatya İl başkanı Enver Kiraz, Malatya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Vahap Güner, Arguvan Belediye Başkanı Memet Kızıltaş ve ekibi, Malatye Büyükşehir Belediyesi  meclis üyesi Murat Alabaş,Malatya araştırmalar Derneği Başkanı öğretmen Kemal Deniz, Öğretmen Adil Aktaş, öğretmen yazar Mustafa Yuka, Mustafa Uzunpınar ve davetliler  ile birlikte izledik. 
 
    Filmin bitiminde yönetmen Gani Rüzgar ŞAVATA ile seyirciler ile  uzun uzun sohbetler ettiler. Öğretmen  yazar Mustafa Yuka, Şavata'ya yayımlanan kitaplarını hediye etti...


  AHMET KAYA  Defnedildiği yer: Vatanından, bayrağından uzak Père Lachaise Mezarlığı, Paris, Fransa'da olsa da  " hoşça kal iki gözüm hoşça kal " Sağcısı, solcusu, ülkücüsü, devrimcisi, Z kuşağı ile seni hep o söylediğin türkülerinle ve boyun eğmez duruşunla hatırlayacağız.


Fikri Demirtaş / MALATYA


Fotoğraf Galerisi









                                       Mustafa Uzunpınar, Gani Şavata, Naci Şavata



Filmden bir kare
Filmden bir kare

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hekimhan - Basak Köyünde Kış Yarısı Geleneği Kuşaklar Boyu Yaşatılıyor.

AĞ TOPRAK ; BİR HEKİMHAN ÖYKÜSÜ

Malatya Hekimhan İlçesi Dursunlu Mahallesinde Dört Yüzyılık Ceviz Ağacı.