Malatya, Şehid Er Celal Tekedereli'yi Uğurladı


Kuzey Irak’ta teröristlere yönelik düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonunda 4 silah arkadaşı ile birlikte şehit düşen 25 yaşındaki  Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli için 
Malatya’da öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.

Buradaki törene Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Malatya Valisi Hulusi Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Selami Arslan, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile askeri, Emniyet ve mülki erkan,sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Veysel Işıldar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tekbirlerle top arabasına kondu.
 Askeri bando eşliğinde çalınan dini cenaze marşı ile tekbirlerle
 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' sloganlarıyla kalabalık bir kortejle  taşınan şehit Celal Tekedereli'nin cenazesi, gözyaşları arasında şehitlikte toprağa verildi. 

Vatan savunmasinda, şahadet şerbetini içen bu yiğit mehmetçiklerin ana,baba,eş,kardeş ve yavrularina Allah sabırlar versin.Yiğitlerin mekanı cennet, olsun...

Fotoğraf - yazı ; Fikri Demirtaş 


Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 5 askerin birlikte çektirdiği aynı karede yer aldığı fotoğraf yürekleri burktu.
Fotoğrafta soldan sağa Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli, Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay ve Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya yer alıyor.
Ruhlar şad olsun bize haklarını helal etsinler
Türk Milleti başın sağ olsun

Şehidin Malatya / Yeşilyurt  Yaka mah. evi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hekimhan - Basak Köyünde Kış Yarısı Geleneği Kuşaklar Boyu Yaşatılıyor.

AĞ TOPRAK ; BİR HEKİMHAN ÖYKÜSÜ

Malatya Hekimhan İlçesi Dursunlu Mahallesinde Dört Yüzyılık Ceviz Ağacı.