Güneşin Altın Yumurtası M.Orhan Alkaya

Malatya'nın bereketli topraklarından, güneşin altın ışıklarıyla olgunlaşan kayısı, sadece bir meyveden çok daha fazlasıdır. Mağma dergisi yazarı ve kayısı üreticisi M.ORHAN ALKAYA'nın gözünden Kayısı Kitabı, "Güneşin Altın Yumurtası" adlı kitabı
aracılığıyla, kayısının hikayesine ve Malatya coğrafyasın ruhuna bir yolculuğa çıkıyorsunuz.

fotoğraf: F. Demirtaş 
Hititçe "Melit" (Malatya)"Güneşin Altın Yumurtası" kayısıdan ilham alan Alkaya, kayısı ağacının yaşam döngüsünü tohumdan,  sofraya kadar gelen yolculuğu  fotoğraflarıyla ustalıkla ölümsüzleştiriyor.  Bir yıl boyunca kayısı bahçelerinin zorluğunu ve kahrını çeken üretici ve işçilerin çalışmalarını her anın fotoğraf makinesi ile  doğal halleriyle kayıt altına alıyor.

fotoğraf alıntı : Kitap tanıtım program 12kasım 2016
Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey,
M. Orhan Alkaya

"Güneşin Altın Yumurtası" sadece bir meyve değil, bir gelenek, bir tutku ve bir yaşam tarzıdır. Bu eşsiz meyvenin hikayesini Alkaya fotoğraflarla paylaşıyor.

11 Temmuz 2024 tarihinde birlikte yaptığımız gezide  Orhan Alkaya, Akçadağ Levent Vadisinde Yalınkaya köyünün güzelliğini ve bu bölgenin insanlarının emeğini onurlandırmak için yüzlerce kare fotoğraf çekti. Kayısı kitabının ikinci baskısına  hazırlık yapıyor.

Orhan Alkaya'nın fotoğraf kitabı, kayısının hikayesini ve Malatya'nın  ruhunu etkileyici bir şekilde sunuyor. Bu eşsiz meyvenin ve bölgenin güzelliğini keşfetmek için bu kitabı okumanız ve fotoğrafları incelemeniz şiddetle tavsiye ediyorum.

Yazı ve fotoğraflar : Fikri Demirtaş 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hekimhan - Basak Köyünde Kış Yarısı Geleneği Kuşaklar Boyu Yaşatılıyor.

HEKİMHAN- ULUGÜNEY İSTASYONU VAGON OKUL

Malatya'nın Ermeni Terzilerin Unutulmaz Anıları